dinsdag 14 april 2020

Reeën, schapen en krenten

Nadat het overdag behoorlijk warm was geweest, besloten we afgelopen zaterdag om 's avonds een wandeling in het Uffelter Binnenveld te maken. Het was mooi rustig weer en er was geen mens te zien. We hoopten dat we reeën te zien zouden krijgen. Uit ervaring weten we dat die kans groot is. In dit gebiedje mogen namelijk geen honden komen, dus de reeën zijn niet zo schuw als in gebieden waar mensen wel hun hond mogen uitlaten.

Het begint al goed. We lopen door een bosje en zien in een weiland ernaast twee reeën staan. De geit is heel alert, hoewel ze niet naar ons kijkt. Het bokje is rustig aan het grazen.

Zodra we het bos uitkomen, worden we opgemerkt door het bokje. Maar we zijn wel zo ver bij hem vandaan dat hij zich veilig voelt en niet op de vlucht gaat. 

Dit is grote muur, een plantje dat op dit moment veel langs de bosranden bloeit.

We zitten even op een bankje bij een ven en zien deze reiger. Hij gaat landen in de rechter boomtop.

Even verderop loopt een groepje schapen. Bijna allemaal hebben ze een of meer jongen.

 Zie eens hoe trots dit schaap staat te kijken. En met recht, 't is een prachtig dier, mooie zwarte kop en lange, zwarte poten.


 Ze zijn allemaal verschillend van kleur.
Ik vind dit toch wel een heel leuk stel. Allebei een gevlekte kop en gevlekte poten. Vast familie van elkaar ;-)

De krentebomen staan op dit moment volop in bloei. We verbazen ons erover hoeveel krenten er overal staan! Omdat ze bloeien valt dat nu extra op.

In een weilandje verderop zien we nog drie reeën staan, maar die zijn te ver weg om een fatsoenlijke foto van te maken. Gelukkig kan ik aan het eind van de route dit bokje wel vastleggen...

Altijd weer leuk, dit rondje door het Uffelter Binnenveld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten